top of page
Genieten van een maaltijd

Eén tegen eenzaamheid

  • Regiobank stimuleert ontmoeting in de buurt

Financieel adviseurs tegen eenzaamheid

Een leefbare buurt, dat is waar RegioBank zich voor wil inzetten. Een buurt waar mensen zich gezien en verbonden voelen. Dat doet de bank met 465 zelfstandige financieel adviseurs verspreid over Nederland. Waar bestaat die bijdrage uit?
 

RegioBank is onderdeel van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. De bank valt onder de vleugels van de Volksbank. Samen zetten zij zich in voor het maken van maatschappelijke impact. Dit doet RegioBank door het vergroten van de leefbaarheid van de kleinere dorpen van 7 duizend tot 22 duizend inwoners. Denk aan het behouden en realiseren van essentiële voorzieningen, zoals buurthuizen of de dorpswinkel om de hoek. De zelfstandig adviseurs van RegioBank spelen hierbij een belangrijke rol.

RegioBank is onderdeel van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Samen met maatschappelijke organisaties, ondernemers en overheidsorganisaties maken ze zich hard om eenzaamheid bij ouderen én jongeren tegen te gaan en ontmoetingen te stimuleren.

Zo heeft onze Regiobank adviseur, Karin Schoenmakers onlangs deelgenomen aan een netwerkbijeenkomst tegen Eenzaamheid. Tijdens deze bijeenkomst werd er gesproken over eenzaamheid m.b.t. kunst/cultuur, wonen en ontmoeten/samen eten. Binnenkort worden er afspraken gemaakt om o.a. een Samen voor de Buurt-actie en een workshop Veilig Online Bankieren te gaan organiseren. Kortom: een hele nuttige bijeenkomst.

Foto Community tegen Eenzaamheid Netwerkbijeenkomst
bottom of page